Kan jeg blive medlem?

DIP er det logiske valg for ingeniører, og du kan blive medlem hvis du har en bachelor-, diplomingeniør-, akademiingeniør-, teknikumingeniør- eller kandidatuddannelse, som er teknisk naturvidenskabelig.

Tommelfingerregel: Er du optagelsesberettiget i IDA (Ingeniørforeningen i Danmark), kan du blive medlem af DIP.

Obligatorisk medlem

Er du ansat i henhold til en overenskomst, hvoraf det fremgår, at pensionsbidrag skal indbetales til DIP, bliver du optaget som obligatorisk medlem af pensionskassen.

Når vi har modtaget det første bidrag fra din arbejdsgiver, modtager du dit optagelsesbrev, der viser dine pensions- og forsikringsdækninger.

Individuelt medlem

Er du selvstændig eller ansat uden for overenskomst, kan du optages som individuelt medlem. Det månedlige pensionsbidrag skal udgøre mindst 1.300 kr. Beløbet er fradragsberettiget. 

SU-pension

Der er normalt grænser for, hvor stort et beløb du må tjene som studerende, hvis du får udbetalt SU og SU-lån. Fribeløbet er det, du som studerende må tjene ved siden af din SU.

Har du tjent penge ud over fribeløbet, skal pengene betales tilbage til SU. Ved at indbetale den løn, der overstiger fribeløbet, til en pensionsordning administreret af din arbejdsgiver kan du få fradrag for indbetalingerne. Dermed kan du undgå at betale SU tilbage. Det kalder vi SU-pension.

De indbetale beløb vil gå til en pensionsopsparing (livrente). Ønsker du forsikringsordninger, bedes du kontakte os.