DIP investerer i 99 spanske vindmøller


Copenhagen Infrastructure Partners har investeret i en spansk vindenergiportefølje på 374 megawatt. DIP er medinvestor.

Investeringsfonden Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er specialiseret i energi og infrastruktur. Via fonden Copenhagen Infrastructure III K/S (CI-III) har de netop foretaget den første investering i Spanien i vindnenergiporteføljen Monegros.

Den samlede investering i Monegros er på 350 millioner euro, og porteføljen består af ni individuelle projekter, der tilsammen tæller 99 vindmøller med en samlet effekt på 374 megawatt. DIP har sammen med JØP bidraget med 1.3 milliard kroner til CI-III-fonden.

Ifølge Mikkel Svenstrup, investeringsdirektør i DIP, er der tale om en investering med attraktive stabile afkast, der understøtter den grønne omstilling:

”Porteføljen er udviklet i samarbejde med den lokale udvikler Forestalia, der har specialiseret sig i vedvarende energi, og som entreprenører indgår de tre erfarne partnere Copsa, Elecnor og GES. Det er et meget seriøst og spændende set-up, som vi forventer os meget af.”

Energi til over 300.000 husstande
Projekterne i Monegros-porteføljen opføres i Aragon-provinsen i det nordlige Spanien. Her vil projekterne skabe vækst i lokalområdet og sikre en reduktion af CO2-udledingen ved at levere ren og vedvarende vindenergi. De 99 vindmøller leveres af GE Renewable Energy, der også skal stå for løbende service og vedligehold.

Det første projekt på 113 megawatt er allerede igangsat. Det er planen at energien fra projekterne skal udbydes på det spanske marked i løbet af 2020, hvor den vil kunne dække det årlige energiforbrug i mere end 300.000 spanske gennemsnitshusstande.

Læs mere om DIP's alternative investeringer og infrastruktur