Spar i skat 2016

Du kan også i 2016 få fradrag for ekstra indbetalinger til din pension.

Så meget kan du indbetale i 2016 
Der er intet loft for indbetaling til livsvarig alderspension, når indbetalingen foretages af din arbejdsgiver. Men indbetaler du selv, kan du højst indbetale et indskud på 48.200 kr. ud over de månedlige pensionsindbetalinger. 

Ved indbetaling til ratepension er der et loft på netto 52.400 kr. Hvis du indbetaler gennem din arbejdsgiver, kan du indbetale 56.956 kr. inkl. arbejdsmarkedsbidraget på 8 %. 

Ved indbetaling til aldersforsikring er der loft på 28.900 kr. Vær opmærksom på, at DIP ikke kan modtage indbetaling til aldersforsikring fra din arbejdsgiver, du skal selv stå for indbetalingen.

Sådan gør du

Er det din arbejdsgiver, som indbetaler for dig, så skal du samtidig sende en mail til dip@pplus.nu

Husk at oplyse dit navn og fødselsdato, og om indskuddet skal anvendes til ratepension og/eller livrente. Du skal være opmærksom på, at mange firmaer har sidste lønkørsel allerede midt i december. Indbetaler du selv, så overfør indbetalingen via netbank til reg.nr. 3100, kontonr. 409 36 66. Husk at oplyse dit navn og CPR-nr., og om indskuddet skal anvendes til ratepension og/eller livrente. 

Skriver du ikke, hvordan indskuddet skal anvendes, sættes det ind på livrente. 

Sidste frist 

Pengene skal stå på vores konto, senest fredag d. 30 december. Det er derfor vigtigt, at indbetalingen laves som en straksoverførsel, hvis det er efter d. 28. december.

Bemærk, at vi ikke kvitterer for din indbetaling, men den vil fremgå af Min pension. Indbetalinger foretaget inden fredag den 16. december 2016 kl. 18.00 vil fremgå af Min pension inden jul, mens indbetalinger foretaget efter denne dato muligvis først vil kunne ses efter årsskiftet.