Bio-strøm til briterne

Om to år får Sheffield i England et nyt biomassekraftværk, finansieret af DIP og andre danske pensionsselskaber.Fonden Copenhagen Infrastructure II, som DIP er med i, øger nu investeringerne. Fonden har indgået aftale om at investere 1,6 mia. kr. af fondens midler i det biomassefyrede kraftværk ”Brite”.

”Brite” skal fyre med lokalt indsamlet affaldstræ, der ellers ville blive deponeret på lossepladser. Kraftværket ventes klar i foråret 2017, og det skal bygges af et konsortium med den danske virksomhed Babcock & Wilcow Vølund i en hovedrolle. Esbjergvirksomheden skal være med til at bygge kraftværket og får bagefter ansvar for driften og vedligeholdelsen af værket, der ligger ved Sheffield i England.

Projekt nummer to i England
”Brite” er fondens anden investering i England. Copenhagen Infrastructure II har også investeret i en vindmøllepark ved Aberdeen, hvor møllerne skal snurre i 2019.

DIP har givet et samlet tilsagn på 340 mio. kr. til Copenhagen Infrastructure II, der også har JØP, Lægernes Pensionskasse, PensionDanmark, PBU, Nordea, Nykredit, PFA, AP Pension og SEB med ombord. Fonden har indtil videre samlet over 8 mia. kr. øremærket til investering i grøn infrastruktur. Investeringer i grøn infrastruktur er langsigtede med mulighed for et afkast, der ligger betydeligt over langsigtede investeringer i fx traditionelle obligationer.